21 reaktioner på ”Favoritord

 1. Alveol.

  (Det var först när tomheten nådde trachea som omedvetenheten övergick till medvetenhet; det var andningen, det märktes på andningen att någonting var förändrat. Luftstrupen var inte längre så bred som den brukar vara, som den alltid har varit, och reflexen att andas upphörde att fungera. Jag satt i min fåtölj i det som i folkmun brukar kallas för vardagsrum och läste, ’I wonder if I've been changed in the night? Let me think: was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is Who in the world am I?’, då luften tog slut och jag fick säga till mig själv att andas in.

  Och ut.
  Och än en gång.
  Och igen.

  Det uppochnervända trädet inombords – bronkerna stammen, bronkiolerna grenarna, och alveolerna (eller lungblåsorna som de också kallas) bladen – beskuggades. Filten som var placerad över mina ben värmde inte längre; täcket av de gröna och rosa blommornas livfullhet mattades av som om skuggan påverkat dem också.

  Andas in.

  Och ut.)

  Gilla

 2. halsgrop, universum, midnatt, himlavalv, fartyg, luftslott, mikroorganism, tårkanal, viskning, farväl, virvelstorm.

  Gilla

 3. RELÄ
  Att en rätt tråkig företeelse (om man inte är fysiker eller låssmed kanske) kan få ett så välklingande namn tycker jag är fint.

  Gilla

 4. Blåbär är ett fint ord, förmodligen för att de också är så goda.
  Hoppas är ett ord jag kommer på mig själv med att säja väldigt ofta.
  Ett fint uttryck är ”Note to self”, också en fiffig grej förstås.
  Fiffig förresten, det är ju ett piffigt ord.

  Och så avslutningsvis Skräckblandad förtjusning, men det går ju ihop lite grann med dina för-ord.

  ce@saturdayenterprise.com

  Gilla

 5. För det första: ååh så fina ugglor!

  ”Kvinna” är för mig ett starkt ord och när det används på ett bra sätt så tycker jag mycket om det.

  Några andra trevliga ord: klackskor, färgglad, förtjusande, trasmatta, pärlor, droppar, koja, skoj, lek…

  Och så tycker jag också det är fantastiskt när barn hittar på egna ord, ex. ”handost” = den där osten som man får i handen direkt, som man inte behöver sätta på smörgåsen.

  Min mail: hanna0486@gmail.com

  Gilla

 6. Jag vet inte om ordet enkom är en dialektal företeelse just där jag bor, eller om den bara används mer här på östkusten. Men det är ett ord som jag verkligen tycker om, ibland har jag undrat om det ens är ett ord, vilket gör det ännu lite finare på något vis (fast det är ju faktiskt ett ord på riktigt, men jag fortsätter ändå att undra). Med synonymer som speciellt, framför andra och särskilt pryder det många meningar och jag gillar det.

  Nåväl, det är mitt favoritord! Och den där tygkassen skulle få följa med mig på alla äventyr som kommer efter studenten! Finfiners.

  josefin.nordgren@hotmail.com

  Gilla

 7. solskenspromenad. vårstädning. sval.

  egentligen är städning inte så roligt, men just vårstädning har något hoppfullt och friskt över sig 🙂

  kristina [snabel-a] greenwiggle [punkt] com

  Gilla

 8. Det kanske är för sent för att vara med, men: Infernaliskt. För det är ett ord som påminner om min mamma, hon missbrukar det (men jag förstår henne, det går att använda nästan jämt).

  Gilla

 9. Jag tycker att ”okristligt” är ett jätteroligt ord för det kan användas och få en sån effekt, tycker jag. T ex ”det är okristligt varmt här inne” då är det verkligen så varmt så man (om man nu var religös) börjar ifrågasätta högre makter. haha.. kanske bara jag som använder ett sånt uttryck. Men jag gillar det och missbrukar det inte och kanske därför är det så roligt när det väl passar att användas..

  lisajroos@live.se

  Gilla

 10. ..förövrigt så bara älskar man ju ord som faktiskt betyder något, som en gång varit två ord men som använts ihop så ofta att det blivit ett ord som t ex fruktansvärt, någonting är värt att frukta
  kanske, någonting kan ske
  osv, och ännu roligare är det att man nästan aldrig använder orden där dom egentligen ska användas, som att något var fruktansvärt roligt vilket är helt bissart när man tänker på det men kanske den vanligaste förklaring som i alla fall jag sätter på saker som behöver besrkivas med komperativ.

  lisa, igen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s