Man får aldrig nog av Tove Jansson. Punkt slut.

Ordspråk och idiom i all ära, inget slår Tove Janssons citat. Jag har ett dokument på min dator där jag samlat mina favoriter från alla hennes böcker.

Och apropå ordsrpåk, har en av mina bilder kommit till användning till nåt slags test på facebook… Det är en hemskt gammal illustration som jag inte tycker så värst mycket om, så det är rätt okej att den är där, hur den nu hamnade där…

5 reaktioner på ”Man får aldrig nog av Tove Jansson. Punkt slut.

 1. Men det handlar ju om upphovsrätt, har du inte givit ditt tillåtande har de ingen rättighet att använda sig av bilden. då kan du som upphovsman begära antingen betalt för användning eller att bilden tas ner.

  Gilla

 2. Oj, spännande! Jag tror dock inte att jag orkar, men det var kul att veta…
  Du verkar ju kunna sånt här! Jag är lite sigen på att göra fler illustrationer med Tove Jansson citat, får man göra det? Eller måste man söka något tillstånd?

  Tack tack!

  Gilla

 3. Jag vet inte hur det fungerar riktigt. Men du borde ta kontakt med svenska tecknare. De kan allt sånt där, de har gratis rådgivning inom juridiska grejer och allt sånt där.

  Gilla

 4. Om du fortfarande vill veta – rättigheterna till allt Tove Jansson skrivit och tecknat hanteras av företaget Moomin Characters, som ägs av Tove Janssons efterlevande släktingar. De måste godkänna all användning av upphovsrättsskyddat material. Man hittar dem lätt på nätet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s