Svar på frågorna!

Emma:

Nu har du jo været på Louisiana, så jeg vil høre, hvad du synes om Sophie Calle?


Hennes uställningar var dem jag gillade bäst där. ‘Take care of yourself” där hos låtit en massa kvinnor tolka ett avskedsbrev tittade jag på längst, det var hemskt spännande att läsa och dessutom tycker jag att det var hemskt snyggt löst rent typografiskt.


Anonym:

känner du en jättesöt och snäll tjej som heter Malva? Hon som har en jättebra kille som heter Linus.

haha, ja, jag känner en fantastiskt snäll tjej vid namn Malva, eller jag känner två egentligen. Den där fantastiskt snälla Malva har fått sitt namn efter den andra Malva om jag inte minns fel. Linus är helt okej. Nej förresten, han är superbra!


Dita Blom:

vad du skriver om är helt okej. Men kanske kan du göra etiketter omvad du skrivar om. Då kan jag letar efter dina fina kort eller om utflykter osv.

Jag hoppas att vinna dina fina kort. Jag vill använda motiven till broderier.


Jag har tänkt fixa etiketter jättelänge, och nu är dom äntligen klara, kolla till höger så ser du dom!

min kattmapp på datorn blir bara större och större….

Anonym:

vad inspirerar dig?
Kan du beskriva din kreativa process?
Kommer du fortsätta på Berghs senare?
Har du tips om man vill starta eget och frilansa?
Har bloggen hjälpt dig mycket med jobb osv?


Det finns så himla mycket som inspirerar, jag vet aldrig riktigt hur eller när en idé ska komma. Så jag är alltid redo med papper och penna! Men jag jobbar bäst, och är mest mottaglig för idéer när jag är glad. Och glad blir jag av musik, katter (jag har en mapp full med kattbilder på datorn om jag behöver bli glad!), promenader, kompisar, och mig själv såklart m.m. Men musiken är nog viktigast, jag går sönder lite om jag inte får lyssna på musik på en hel dag.

Jag har inte riktigt kommit på vad jag har för process en, men när jag väl får en idé kör jag så det ryker!

Som det känns nu kommer jag inte fortsätta Berghs. Men jag har inte bestämt mig än.

Jag känner mig inte tillräckligt varm i kläderna för att ge några tips tyvärr, är rätt mycket i startgroparna. Men bloggen har verkligen hjälpt till!


Ella:

Hej! Din blogg är en favoritblogg. Jag undrar vad du läst på gymnaset?

Har du nåt speciellt nördigt intresse som vi inte känner till?


Åh, det känns fantastiskt fint att jag får vara favoritblogg!

Jag började på ett gymnasium som var lite mediainriktat och ganska så kreativt. men jag mådde inte så bra just då och tog jag ett konstigt beslut och hoppade av och bytte till ett hederligt sammhällsprogram på Rudbeckianska gymnasiet, sveriges äldsta (tråkigaste) gymnasium.

Hmm, nödigt intresse. Jag ÄLSKAR(!!!) att dansa till gamla rnb dängor, gärna Sena Paul och liknande med maxad bas. Men det erkänner jag helst inte. Jag har en playlist i spotify som heter ”Pinigt” med dom låtarna.

En liten del av min samling av onödiga prydnadssaker…


Anonym:

Hej så mycket hej!
Jag har en fråga angående inspiration och idéer.
Var finner du din inspiration och idéer?
Kan du ge några tips
Lev väl!


Som jag skrev ovan får jag idéer från lite alla möjliga håll. Men ett tips är att vara lyhörd. Ideér och inspiration kan gömma sig lite här och var. När jag kollar på film tv-serier skriver jag ofta upp meningar som jag gillar och försöker bygga något av dem. Men ett kreativt krypin är sjukt viktigt, iallafall för mig! Om jag inte trivs där jag bor får jag ingen inspiration över huvud taget. Jag släpar med mig alla mina onödiga med fina prydnassaker vart jag än flyttar.

Världens bästa pennor!

Helena:

Vad kul med frågestund!
– Föredrar du att rita med penna och papper eller digitalt?
– Vilka lärdomar har du fått som egen företagare som du inte tror att du skulle ha fått annars?
– Vilken stad eller plats inspirerar dig särskilt mycket?
Ha det fint!


Jag ritar i stort sätt alltid för hand med pennor som man fyller på med riktigt bläck. Däremot brukar jag alltid scanna in bilderna och fixa lite med ljus och ta bort skräp som råkat fastna på pappret.

Jag tror inte att jag har fått så många lärdomar än, är ganska så mycket i startgroparna. Men jag hoppas på att lära mig mer såklart!

Just nu älskar jag naturen där jag bor, i Grimslöv i södra Småland. Jag blir himlans glad av att gå på promenader här. Och jag har världens finaste utsikt från mitt internatrum, där är det solnedgång varje kväll.


Matilda:

Gillar verkligen dina bilder & har använt många av dom som skrivbordsbakgund, passar utmärkt!
Undrar hur jag ska göra om jag vill ha en tatuering ritad av dig?


Trevligt att du använder dom som det! 🙂

Det är bara att maila mig på tove.hedman@gmail.com om du vill ha en tatulering så fixar vi det!


Sara:

Jag hittade din blogg för ett par dagar sedan och jag är fast, du är helt otrolig! Dina illustrationer är superfina, så är det bara. Din kreativitet smittar, så nu jag har äntligen fått inspiration, TACK! Men jag undrar vart du får din inspiration ifrån?

Vad heter din skola du går på nu?
…och skulle jag kunna få låna eller göra en egen tolkning av din bild med garn och trådrullar där det står virr varr? Tyckte att det var bäst att fråga!

Åh, vad glad jag blir att kreativiteten smittar av sig! Jag går på Grimslövs folkhögskola just nu och läser Konsthantverk och Design. Vi lär oss en massa olika tekniker och får jobba i en massa olika material och använda en massa fräcka maskiner!

Jag vill gärna hålla mina idéer och illustrationer för mig, så på sista frågan svarar jag nej. Men det var trevligt att du frågade!


ett av mina favoritcitat av Tove Jansson

Frida

a) vilka är dina topp tre favoritcitat någonsin?

b) & vilken/vilka är din/dina favoritbok/böcker?

c) & vad är det finaste som finns? alla kategorier?


a) De flesta blir från Tove Jansson såklart:

1. Han knipsade hål i folks biljetter för att de inte skulle kunna ha roligt mer än en gång och bara en sån sak kan göra en sorgsen till sinnes om man håller på med det hela livet.”

2. Ni vet ju att folk lätt blir osynliga om man skrämmer dem tillräckligt ofta.”

3. ”Försök göra snöänglar ståendes”. Min kära bror kläckte den här kommentaren när han vaknade upp från narkosen hos tandläkaren och tandläkaren vill fixa det sista fast han var vaken. Det vill inte min bror. Vi skrattade rätt mycket jag och sköternskan.

b) Jag läser väldigt väldigt lite, det senaste året har det bara blivit Tove Janssons böcker. Hennes novellsamling ”Det osynliga barnet” och ”Muminpappans memoarer” är mina favoriter. Annars gillar jag synonymordboken och alla lite äldre böcker om djur, för dom har så fina illustrationer.

c) jag vet inte om det går att svara på den här frågan, för det finns ju så mycket. Förutom spetsdukar måste jag nog svara nåt så klycshigt som kärlek.

Finaste John Bauer-tavlan hänger på min vägg
Anonym:

vad för program jobbar du i?
Ritar du och scannar till datorn och färglägger eller hur gör du?
Vilka är dina favorit illustratörer?


Jag jobbar oftast i InDesign, Illustrator och Photoshop samtidigt. När jag färdigställer mina bläckillustrationer scannar jag först in dem och höjer kontrasten och ljuset i PSD. Sen hamnar dom i Illustrator där jag direktkalkerar dem. Och sen in i PSD igen, för då är bakgrunden transparent och mycket enklare att färglägga. Jag färglägger ju inte så ofta, men på sista tiden har jag gjort det genom att använda bläckstänk som jag byter färg på.

Jag har hemskt dålig koll på illustratörer, men John Bauer är grym!

En reaktion på ”Svar på frågorna!

  1. älskar kattbilden längst till höger, mjaauu!! inte för jag tror katten trivs i tröja men den ser ut att trivas och det är jättegullligt ❤ och sättet den sitter på är bara katt ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s