2010, JANUARI – APRIL

Här kommer en liten sammanfattning av mitt 2010. Jag skaffade en bättre kamera i mars om jag inte minns fel, därför är det lite glest med bilder i januari och februari. Dessutom var det ju en hel del Berghsplugg hela våren, mycket tid tillbringades hemma vid skrivbordet och några sena nätter på skolan…

JANUARI
Jag firade nyår i Skåne och snön började försvinna. 


Jag hängde en hel del i den lilla hålan Skurup, där finns bland annat en kamerabutik som är som att kliva några decennier bakåt i tiden. 

Där fanns också en hemskt fin julgran i huset där jag bodde. Men när temperaturen i huset på landet var nere på 12 grader tog vi oss in till Malmö.

Hos mina kompisar i Malmö fanns det en lite annorlunda julgran, men den var hemskt fin den med. Finast var den när alla barren hade ramlat av. FEBRUARI 
Jag hälsade på hos min syster Lena som bor på landet en bit utanför Stockholm lite då och då. Hon har en hemskt söt katt som är ganska lik en fårfäll.
Här är utsikten från mitt fönster på Kammakargatan. Jag satt mycket vid min skrivbord och ritade, och oftast så snöade det. Lite hur det såg ut hemma hos mig kan ni se här. 

Jag köpte världens sötaste glassmaskin för två på en loppis för nästan inga pengar alls och gjorde den godaste glassen jag någonsin ätit. 
Och jag visade er en film som jag och David gjort om distanförhållande.MARS
Jag bodde tillsammans med en klasskompis från Berghs i en tvåa som låg väldigt nära skolan. Därför blev det ofta små tillställningar hos oss. En gång kom Mattias från klassen kom förbi med japanska godisar.

Eftersom jag för första gången på några år bodde ganska nära min hemstad Västerås var jag ofta hemma och hälsade på, här är världens bästa katt, Kokoskorven.  
Och för första gången på några år bodde jag nära båda mina systrar. Min syster Klara har bott i Barcelona ett tag och fick med sig en Spanjor hem, och för att han ska lära sig svenska lite snabbare har hon satt upp lappar i hela lägenheten. Här är en dörr.

Klara och hennes spanjor, David, bjöd mig på hemskt god middag.


Jag bodde väldigt nära en massa Second Hand butiker, här är min favorit som ligger någonstans på Upplandsgatan. 

Jag fick finbesök från mina Skånevänner och dukade upp till långbord i mitt rum.
På mitt favoritfik på St:eriksplan har dom världens godaste surdegsbröd. Dit gick jag ofta. 

Och så blev jag bjuden på middag hos min andra syster ute på landet. APRIL
Jag unnade mig hen hemskt god Mojito innan jag begav mig ner till Skåne för lite påsk. 
Det är fina gamla reklamer på många hus i Malmö.
Jag köpte världens finaste och skönaste skor.  
Det spelades en hel del alfapet.
Och så åktes det på utflykter till Österlen. 
På väg hem från Skåne stannade jag i Grimslöv, där jag numera bor. Vi gick till ett ödehus nära skolan där det var kusligt och fanns en massa döda fåglar. 
Väl hemma i Stockholm igen var det dags för den årliga våreldningen hos min syster Lena på landet. Min pappa ser ut som den skogspappan han är. 
Hos min syster får jag bo i en supermysig gäststuga. Och just den här månaden betade jag av de flesta av Tove Janssons muminböcker. 
Jag handlade massor med barnböcker med fina illustrationer på en loppis. Och åkte på en hel del loppisar över lag. Det finns massa bra loppisar i krokarna där min syster bor, och i Småland så klar. 


Forttsättning följer imorgon….

4 reaktioner på ”2010, JANUARI – APRIL

  1. Man blir så glad av din blogg.
    Det är så roligt se alla dina fina bilder och du har öga för det vackra i en vanlig vardag.
    Jag kommer att fortsätta att följa din blogg och önskar dig allt gott i livet.
    Kram Caroline C.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s