3 reaktioner på ”Hjälp…

 1. Det beror kanske på hur allvarlig sömnlösheten är men för mig brukar det funka att lägga sig på en spikmatta, sån där som var poppis för nått år sen, när man ska sova. Jag ligger en 20 min och sen tar jag bort den och försöker sova en liten stund till, har jag inte somnat innan dess så funkar det alltid när man lägger sig på den en andra gång. Spikmattor lär ju dessutom vara rätt billiga nu för tiden. Lycka till!

  Gilla

 2. Usch ToveLisa! Det där känns igen. Jag har fått tuuuuuusen tips. Delar med mig av några som jag tycker du kan testa:
  Ta en kort, snabb promenad strax innan läggdags.
  Välj ett ental (jag brukar ta 7) och räkna sedan baklänges ner mot noll. Börja runt 1000. Försök håll dig till att räkna och träng bort andra tankar som kan störa.Om du tappar bort dig så gå tillbaka och räkna igen.
  Lägg dig bekvämt och ”lyssna på andningen” som bara kommer. Sköter sig själv.
  Undvik vistelse i sängen/sovrummet FÖRUTOM då det är sovdags. (nåja: vissa undantag medgives förstås:))
  och om du blir liggande för länge utan att somna – gå ut ur sovrummet/kliv upp. Ta en bok och sätt dig/lägg dig någon annanstans en stund tills nästa sovtåg kommer.
  Ja det är verkligen ett otyg att inte kunna sova. Lycka till och hoppas du bryter mönstret snart!
  kram
  Eva S

  Gilla

 3. För mig brukar det alltid vara tankar som stör sömnen och då tycker jag det är skönt att gå upp en stund och skriva av mig. T ex göra attgöralistor eller bara anteckna idéer och skissa skisser som jag funderar på. Sen brukar det gå bra att gå tillbaka och somna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s