En sån där blogglista

Det är ju roligt att fylla i listor. Så här kommer en lista med 50 frågor om mig.

1. Hur gammal är du? 24, fyller 25 i maj. 
2. Hur gammal känner du dig? Jag känner mig nog som 24.

3. Vad har du gjort i dag? Gått på långpromenad i vintersolen. Ritat, lagat mat och matlådor och pysslat hemma.
4. Vilken film såg du senast? Gigantic.


5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Gillar lite av varje. Men jag brukar vara gladast på vintern. Så fort snön kommer släpper höstångesten. Det är så himla fint på vinern.


6. Är du besatt av någonting? Myntate kanske. Älskar saker med mint. Mojito, mintsnus, polkagrisar, Och det är gott i viss mat. Och att rita så klart. Och söta katter. 

7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Jag sitter i min soffa i mitt vardagsrum. Så här ser det ut här. 
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Jag har en lightversion av epilepsi, och får småryckningar på morgnarna. Jag älskar RnB från tidigt 2000-tal. Sjukt dansvänligt. Jag säger U istället för Ö på många saker, glögg blir glugg, mögel blir muggel osv. Typiskt västmanländska.  
9. När vaknade du i dag? Eftersom det är söndag och jag kom hem sent igår kom jag nog upp runt tolv.

10. Vilken är din favorithögtid? Julafton. Mysigare kan det inte bli, om man inte råkar ut för julestressen. Jag kan bli lite deppig ibland när jag tänker på att det är så sjukt långt till nästa jul.

11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Just nu tycker jag allra mest om att vara på kontoret och rita. Men sen skulle det vara skönt om det var sommar och man kunde sitta och dricka öl i en park framåt kvällen. Och kanske nattbada. 

12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Någonstans där det är lite varm i nån vecka skulle vara skönt. Eller i Malmö. Men annars trivs jag rätt så bra där jag är.
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? När jag var 17 åkte jag min mamma och min syster i Turkiet. På min födelsedag skulle vi åka ut med en båt en hel dag och kolla på naturen, sola och bada. Det var vi och barnfamiljer. Och hela resan fick vi stå ut med superhög techno, och ”värden” för båten dansade och försökte nog skapa någonslags partystämning. Men det blev bara jobbig stämning.
14. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag vill ha ett stort hus på landet. Och bo med vänner, eller iallafall ha dem nära. Och så vill jag ha en superstor och fin ateljé med fin utsikt och fint ljus. Och åka på en massa resor. Och vara kär. Och ha minst två katter. 
15. Vad lyssnar du på just nu? Everywhere med Fleetwood Mac.
16. Har du någon gång brutit ett ben? Nej. Aldrig brutit någonting. 
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Jag är ingen matlagningsperson alls. Men japansk soja, broccoli, flingsalt, yougurt och mynta te har jag alltid hemma. Ingen god mix om man skulle göra något på det ihop.
18. Vad är du på för humör just nu? Glad och pep på att det snart är måndag.

19. Vilka världsdelar har du varit i? I Europa, Nordamerika och Afrika.
20. Snarkar du? Nej. Sover tyst som en mus, tror jag. 
21. Vilka yrken har du provat på? Cafebiträde, barista, städare, säljare (det värsta jag gjort, jag grät varje kväll och stod bara ut i tio dagar).
22. Hur går du helst klädd? Klänning och strumbyxor.
23. Vilket stjärntecken är du född i? Oxe. Är envis som en oxe också tror jag.
24. Vilket är ditt favoritgodis? Hm, de där ovala skumaktiga godisarna som är hälften bruna och hälften svarta, lakrits och kola. Och diam.
25. Vad sa du senast? Minns inte riktigt, men någon form av hejda och godnatt, och tack för skjutsen.
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Matte, älskade det.

27. Vilken är din favoritaffär? Jag tycker inte alls om att köpa saker eller gå i affärer. Men det kan vara lite skoj att gå i loppisar. Och fina bokaffärer.
28. Vad har du i dina fickor? Nycklar, dosa till en grinden på till kontoret och hörlurar.
29. Vad köpte du senast? Mat, veggogrejer, frysta bär och yougurt.

30. Hur många gånger har du flyttat? Massor. Flyttade med familjen när jag var sex år till ett nytt hus. Sen till en egen lägenhet i Västerås. Och sen till mina föräldrar över en sommar. Och sen till Ölands folkhögskola, där bytte jag även rum en gång. Sen vidare till Skåne hos min dåvarande pojkväns föräldrar. Sen vidare till Malmö. Och sen ut på skånska landsbygden över en sommar. Sen bar det av till Stockholm, och flyttade en gång till där. Sen hem till mina föräldrar över sommaren. Och så vidare till Grimslöv. Och sen hem till mamma och pappa över sommaren. Och sen till Stockholm igen, med uppehåll i Malmö i två månader. Och sen köpte jag min lägenhet i Västerås, och här sitter jag nu. Typ 16 gånger med andra ord. 
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Kanske en kniv, en kompis och eld. 
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska garanterat. Har alltid hatat att gå upp tidigt och älskat att vara uppe sent. Det bästa med att frilansa är att man får bestämma helt själv.
33. Senaste filmen du såg på bio? Searching for Sugarman. Himla bra, se den!
34. Har du blivit sydd någon gång? Har ett rätt stort ärr bredvid munnen, fick en gunga där när jag var åtta. Sen fick jag fixa till det när jag var 15 för att det blev så himla fult. Och sen ramlade jag på is och gled in i en stålgrej som åkte in i mitt knä. Oskönt.
35. Vad åt du till frukost?  Smoothie och te.
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 14 och gick i högstadiet. Det var en rolig period i mitt liv. 


37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jag fick världens finaste val i brevlådan av Maja-Lisa i veckan. Man blir så himla glad av brev. 
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet.
39. Vad var det sista du åt? Bulgursallad med broccoli, tomat och haloumi.
40. Är du blyg? Ibland blir jag himla blyg, men oftast inte. Jag var superblyg när jag var liten, och det sitter nog kvar lite.41. Vad heter du i andra namn? Lisa Clara. Bytte bort Amanda till Clara för några år sedan. Amanda har jag ingen koppling till och mormor hette Clara. Lisa kommer från farmor. 

42. Har du varit med om en bilolycka? Nej. Men jag har varit nära några gånger.
43. Vilken är den roligaste träningsformen? Gillar inte riktigt träning. Men jag har springperioder då och då.

44. Har du några husdjur? Nej, men jag skulle så sjukt gärna vilja ha en katt. Bästa djuret. Men det går inte riktigt, jag är inte hemma så mycket, och den skulle inte kunna gå ut för jag bor på fjärde våningen. Och jag vet inte hur länge jag kommer vilja bo där jag bor nu. 
45. Vill du gifta dig? Någon gång vill jag det.
46. Var växte dina föräldrar upp? Mamma en bit utanför Göteborg och pappa i en litet samhälle på landet i Västmanland.
47. Har du någon gång ringt polisen? Ja. När jag var kanske 13 paddlade jag och två kompisar kanot och skulle tälta på en ö alldeles själva. Det var långt till stan så vi behövde bli hämtade på fastlandet. Men jag som var den enda med pengar på mobilen lyckades tappa den i vattnet mitt ute på sjön. Så då fick vi ringa 112, för det är det enda man kan ringa utan pengar på mobilen.
48. Har du svenskt ursprung? Min morfar var judisk och hans familj flydde till Sverige från Tyskland under andra världskriget. Så en 4:e del osvensk.
49. Har du, eller har haft, något smeknamn? Massor. Tobban, Tovetott, Tovelajn, Toe och sen jag bytte efternamn till Larris är det många som kallar mig det. Och Tovelisa såklart. 
50. Vilka är dina största svagheter? Jag blir sjukt ledsen när någon blir arg. Vågar inte riktigt säga saker tillbaka och går hem och gråter massor istället. Och när jag är deppig kan jag ibland vara dålig på att dölja det. Och så har jag himla dåligt självförtroende. 

4 reaktioner på ”En sån där blogglista

  1. Inte för att klaga eller så men du kanske borde sudda ut ditt personnummer från fotot ? För det kan användas till att kapa din identitet av obehöriga.
    Och det vore väl onödigt om det kan undvikas.
    Härlig lista annars 🙂

    Gilla

  2. Nu har jag googlat massor och fått reda på att det bara är att ringa skatteverket för att få någons fulla personnummer. Men jag har tagit bort mina siffror bara för att 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s