Vasaloppsmuseet

I slutet av förra året och i början av våren jobbade jag en hel del med illustrationer till det nya Vasaloppsmuseet.  I måndags åkte jag till Mora för att kika hur det blev. Och här kommer lite bilder från det.

Jag fick bland annat göra lite små skyltar.

Och så fick jag göra en superstor väggillustration över alla volontärer som hjälper till under loppet.

Såhär ser väggen ut i sin helhet. En himlans massa volontärer och stationer finns det. Jag lyckades inte fota hela bilden eftersom den täcker en hel vägg som är ca 5 meter lång. 
Här kommer den roligaste delen av jobbet. Några dagar innan hela museet skulle vara klart blev jag uppringd och fick en förfrågan om att åka dit och måla en illustration på plats. Det hade liksom blivit en vägg över. Jag hade aldrig gjort något liknande innan. Jag är ju van att rita med små pennor och skanna, och ha möjlighet att redigera lite i photoshop. Men jag vågade säga ja. Och det var nog banne mig det roligaste jag gjort. Det tog typ två dagar. Första dagen jobbade jag nästan 12 timmar i sträck och kunde ville sluta. 
Såhär ser väggen ut i sin helhet. 
På andra sidan hänger en massa TV-skärmar, och illustrationen fortsatte en bit in på den. 
Jag hoppas att jag kommer får göra mer sånahär jobb snart. Det kräver liksom 100% fokus, och då får man stänga in sig i någon slags kreativ bubbla, och där trivs jag himla bra. 

Och så fick jag göra lite småillustrationer till lite olika skyltar. 

Typiskt roligt jobb.

8 reaktioner på ”Vasaloppsmuseet

 1. Hej!
  Jag hittade din underbara UGGLEKRAM i en tidning här om dagen. Nu har jag beställt både den och Smink till min 6-åriga dotters rum 🙂 Och så har jag ju dessutom hittat din fina blogg. Jag blir superinspirerad av alla fantastiska illustrationer som du har gjort!
  Trevlig sommar!
  Anna

  Gilla

 2. Vad roligt! Och vad fint det blev. Är så himla imponerad över dina illustrationer som verkligen är fantastiska 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s